top.jpg

DS Smith wint Scanstar-award

Kartonnen transportverpakking voor automotive industrie wint van houten verpakking op elk vlak

DS Smith werd bekroond met een Scanstar voor een verpakkingsoplossing voor wielnaven van trucks. Het product wordt in Zweden geproduceerd en vervolgens naar BelgiĆ« verzonden voordat het  naar de eindklant wordt gestuurd. Elke wielnaaf weegt 50 kg.

Het design van DS Smith bestaat uit een achthoekige doos van stevig golfkarton met een voering die doeltreffende bescherming biedt tegen vocht. De hoeken van de achthoek maken de verpakking bijzonder sterk waardoor ze gemakkelijker kan worden gestapeld dan voorgaande oplossingen. Nu passen er vier verpakkingen op elke pallet met kraag - voorheen waren dat slechts drie verpakkingen - wat een stijging van 33% per pallet betekent. Op deze manier zijn de transportkosten voor de klant met 25% lager, met ook aanzienlijk minder invloed op het milieu.

In tegenstelling tot de oude houten verpakking worden deze verpakkingen van DS Smith platgevouwen geleverd, wat minder leveringen en minder opslagruimte voor de klant betekent.

Het gebruik van kartonnen verpakkingen biedt ergonomische voordelen voor het personeel van de klant, aangezien de verpakking wordt opgetild met een mal die is ingebouwd in de bestaande robotcel van de klant. Zo hoeft het personeel geen zwaar werk meer uit te voeren, verloopt het omwikkelen sneller en worden minder grondstoffen verbruikt.

De jury was vol lof: Een goede en complete oplossing die erg stevig lijkt. Er kunnen vier verpakkingen op elkaar worden gestapeld, ten opzichte van slechts drie met de voorgaande oplossingen. Een goed doordachte verpakkingsoplossing die eenvoudig te openen is en uiterst goed werkt doorheen de volledige distributieketen.