e-retail online shopping - Top image.jpg

E staat voor Expectations (verwachtingen). Hoe de aandacht te trekken van online shoppers

Alan Potts, Market & Product Development Director van de UK Packaging Division van DS Smith, legde onlangs aan The Grocer uit hoe merken ervoor kunnen zorgen dat hun e-retail verpakking bij online shoppers opvalt, terwijl ze toch die belangrijke beschermende elementen in stand kunnen houden.

Onderstaand artikel kwam op nummer vijf in de online rubriek '10 Things You Need To Know About... Packaging' van The Grocer.

E-retail is de snelst groeiende retailmarkt in Europa en het is duidelijk dat het een blijver is, met een online verkoop in Groot-Brittannië die dit jaar naar verwachting met meer dan 18 procent zal stijgen.[i].

Als branche hebben we vroeg op deze trend ingespeeld door middel van innovatieve e-retail verpakkingen die aan de verwachtingen van de shopper beantwoorden, en die producten beschermen in hun reis door de meest veeleisende en complexe supply chains.

De echte uitdaging bestaat erin om het product veilig op de bestemming te brengen, terwijl ook de merkwaarden in elk verpakkingselement tot uiting komen. Het is niet ongewoon dat brand cues en boodschappen aan de binnenkant van secundaire verpakkingen worden aangebracht om de algemene merkervaring voor de shopper te verbeteren. In dit opzicht is het belangrijk om te erkennen dat die secundaire verpakking een grote rol speelt bij de home shopping experience.

Wij hebben onlangs het merk van natuurlijke huidverzorging Dr Organic geholpen bij het creëren van een nieuwe verpakkingenlijn voor de ondersteuning van hun e-retail.  Als merk dat op een duidelijk engagement van de allerbeste ingrediënten en ethische waarden gebaseerd is, is het voor ons zeer belangrijk om deze waarden bij de ontwikkeling van de perfecte verpakking te respecteren. 

Door gebruik te maken van golfkartonnen verpakkingen, die 100% recyclebaar zijn, scoren de verpakkingen bij de klanten van Dr Organic. Zij zijn duidelijk milieubewust begrijpen precies de waarde van het gebruiken van precies de juiste hoeveelheid volledig herbruikbare verpakkingen." Omdat cosmetica vaak compact is en makkelijk beschadigd raakt, hebben we nauw samengewerkt met Dr Organic om een verpakkingen te creëren die het product stevig in het midden houden, waardoor een ruimte rondom de cosmetica ontstaat voor bescherming tijdens vervoer.

Dr Organic receives DS Smith treatment

Dr Organic verdient een behandeling van DS Smith

De divisie Verpakkingen van DS Smith heeft Dr Organic ondersteund bij het creëren van een nieuwe verpakkingenlijn voor de ondersteuning van hun e-retail.

Meer hierover

We zien een grote toename op het gebied van personalisering. Door de de toename van digitaaldruk en bijkomende capaciteit om flexibel te zijn en snel te reageren is de mogelijkheid om producten snel en relatief goedkoop te personaliseren werkelijkheid geworden. Hoewel deze ontwikkeling bijzonder populair is gebleken voor primaire verpakkingen, kunnen ook secundaire verpakkingen van deze trend profiteren.

De technologie is echt al ingeburgerd, maar in de komende jaren zullen we nog veel meer digitale informatie aan secundaire verpakking toevoegen. Dit kan de manier waarop merken hun producten verpakken en presenteren drastisch verbeteren, zodat ze hun customer brand journey versterken en klanten op het allerlaatste point of purchase kunnen bereiken.

Voor merken en retailers is het van cruciaal belang dat ze vanaf de vroegste planningsfase met verpakkingsspecialisten samenwerken. Nu een van de drukste koopperiodes van het jaar met rasse schreden nadert, moeten leveranciers van verpakkingen maximaal hun partnership met klanten gebruiken om oplossingen aan te bieden die rendabel, snel te verpakken, beschermend en praktisch in gebruik zijn, geretourneerd of thuis gerecycled kunnen worden om de omzet in de kerstperiode te maximaliseren.

Het is duidelijk dat de strijd om merkgetrouwheid thuis wordt gevoerd, eerder dan in de winkel. Home shopping heeft de toon gezet voor detailhandel op het scherp van de snee met merken die wedijveren om zo efficiënt en winstgevend mogelijk aan de vraag van consumenten te beantwoorden. Als u alles goed doet, levert dat u zonder twijfel talrijke voordelen op, maar de enige vraag die u zich moet stellen is: haalt u het maximum uit uw verpakking voor thuislevering?

Packaging for Online and Internet Retailing

Verpakking voor online en internet kleinhandel

E-retailers richten zich tot DS Smith voor innovatie, om aan de opkomende eisen van de sector te beantwoorden

Lees meer over onze E-retailoplossingen