Pepsi lanceert nieuwe smaak in stapelbare display DS Smith

Pepsi lanceerde een spannende nieuwe mangosmaak in het bestaande assortiment Pepsi MAX-drankjes. DS Smith kreeg de opdracht om een opvallende display te ontwerpen die het winkelend publiek zou verleiden om deze nieuwe smaak te proberen.

Pepsi, een van Europa's favoriete drankmerken, loopt altijd voorop met innovaties op het gebied van koolzuurhoudende dranken. Onlangs werd het Pepsi MAX-assortiment uitgebreid met de extra smaken limoen, kers en mango.

Voor de lancering van hun mangosmaak was een impactvolle oplossing nodig die de nieuwe smaak zou introduceren en tegelijkertijd de supply chain-kosten zou minimaliseren. DS Smith ging de uitdaging aan en ontwikkelde een stapelbaar systeemdisplay dat voorgevuld werd geleverd, zodat het personeel het in de winkel gemakkelijk in elkaar kon zetten.

Stapelbare display voor Pepsi in 4 varianten
Dankzij het stapelbare ontwerp kunnen de producten afzonderlijk worden verzonden, zodat verschillende assortimenten kunnen worden gestapeld en samen kunnen worden uitgestald, zodat verschillende smaken afzonderlijk kunnen worden uitgestald.

Door gebruik te maken van het contrast van de merkkleuren van Pepsi benadrukte de display de verrassende smaak en trok het de aandacht van het drukke winkelend publiek. De bovenkolom van de display benadrukte nog eens dat dit hun kans was om de gloednieuwe smaak te ontdekken, wat de aandacht op de productlancering vestigde.

Zoals bij alle displays van DS Smith stond duurzaamheid voorop. De display is volledig recyclebaar, zonder plastic of lijm. Omdat de display van golfkarton was gemaakt, voldeed hij bovendien gemakkelijk aan de afvalstromen voor recycling van Tesco.

5.8%

Shoppers merken 5,8% vaker producten op die aan het einde van het gangpad gepromoot worden & 4,7% vaker bij 'off shelf promotion' (GWI)

Pepsi MAX is marktleider geworden in de groeiende markt voor gearomatiseerde cola. Volgens Britvic is dit te danken aan hun focus op het ontwikkelen van innovatieve gearomatiseerde colaproducten en het investeren in secundaire in-store locaties. Sinds de lancering van Pepsi MAX® Lime in juni 2021 groeide de markt voor gearomatiseerde cola's van het merk met 6,3 miljoen pond (+16,9%) in slechts 2022. Dit betekent dat Pepsi vorig jaar meer groei voor retailers heeft opgeleverd dan alle andere cola's met een smaakje bij elkaar.

+ Source: GWI Core UK Shopper Study, Q1 2022. Sample size of 4,058 Soft Drink shoppers

Wilt u meer weten over hoe wij u kunnen helpen? Neem hier contact met ons op voor meer informatie over onze innovatieve verpakkingen voor de drankenindustrie.